H σύγχρονη εκδοχή του Croque Madame

Το Croque Madame είναι από τα φαγητά που λάτρεψα ζώντας στην Γαλλία. Το σέρβιραν σχεδόν σε κάθε bistrot και για brunch επίσης. Έχει διάφορες εκδοχές, αλλά προτιμήσαμε να σας παρουσιάσουμε την πιο σύγχρονη …με αβοκάντο! 

Είναι εύκολο στην προετοιμασία, θέλει μόνο 10 λεπτά κι τη Sauce Mornay μπορείτε να την έχετε ήδη φτιάξει μία άλλη φορά και να την  έχετε στο ψυγείο. Δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα…

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 φέτες ψωμιού
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Gruyère
3 φέτες ζαμπόν
1 αυγό
* για τη σάλτσα Mornay:
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι αλεύρι
¾ γάλα
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Gruyère
1 κουταλάκι του γλυκού Ντιζόν μουστάρδα
¼ κουτ. Σούπας μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο

Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι και αναμιγνύετε όλη την ώρα. Μετά από περίπου 2 λεπτά, προσθέστε το μισό γάλα και βάλτε το σε βρασμό, ανακατεύοντας ακόμα. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και το βράζετε, στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι παχύρευστη. Προσθέστε τη μουστάρδα Dijon, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα σιδερένιο σκεύος, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις δύο φέτες ψωμί και από τις δύο πλευρές, ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Καλύψτε το κάθε ψωμί με τυρί μία φέτα ζαμπόν. Ψήστε σε 200 ° C (για περίπου 10 λεπτά).

Τοποθετήστε το ψωμί με το ζαμπόν σε ένα πιάτο, καλύψτε το με την φέτα τυρί, ρίξτε τη σάλτσα και τοποθετείστε από πάνω ένα τηγανισμένο αυγό.

Πηγή

You may also like