ΥΛΙΚΑ:
1 κονσέρβα ρεβίθια
1/3 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι σε πολτό
1/4 φλιτζανιού φρέσκου κολίαντρου
1 κουταλάκι αλάτι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα θα πρέπει να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε τα ρεβίθια, καθώς δεν έχει αφαιρεθεί η φλούδα ούτε στις κονσέρβες κι ελέγξτε το, για να είστε σίγουροι.
Τώρα τοποθετήστε τα πρώτα πέντε συστατικά στο multi και “χτυπήστε” τα μέχρι να γίνει ένα ομοιομορφο μείγμα. Ρίξτε σιγά-σιγά ελαιόλαδο και “χτυπήστε” πάλι αλλά σε χαμηλή ένταση. Δοκιμάστε το και προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Εάν έχετε λεμόνι, ρίξτε λίγο πριν το σερβίρισμα.