Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Πως η άσκηση μπορεί να αντιμετωπίσει των διαβήτη; Σύμφωνα με επιστήμονες, η άσκηση μπορεί να καταπολεμήσει την βλάβη που προκαλεί ο διαβήτης, ενεργοποιώντας την  ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων, όταν τα υπάρχοντα καταστρέφονται. Όσοι ταλαιπωρούνται μακροχρόνια με το θέμα του διαβήτη, έχει διαπιστωθεί ότι η άσκηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση του. Αρχικά βελτιώνει την φυσική κατάσταση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου… Παράλληλα ισορροπεί την δράση της ινσουλίνης και μειώνει το σωματικό βάρος. Η εξισορρόπηση αυτών των δύο, βοηθούν την μυϊκή αντοχή και την οστική πυκνότητα. Πόσο ασκήστε λοιπόν; Σύμφωνα με τους ειδικούς,χρειάζεται να βρείτε μία άσκηση που σας ταιριάζει ώστε να την αγαπήσετε και να γίνει τρόπος ζωής σας. Όπως όλοι μας στην αρχή, η άσκηση πρέπει να ξεκινά αργά και σταδιακά. Στη συνέχεια να αυξάνονται τα σκαλοπάτια δυσκολίας και οι εντάσεις. Πόση άσκηση όμως χρειάζεται, ώστε να εξισορροπείτε το θέμα του διαβήτη καθημερινά;

Ισορροπία

Ιδανικότερη λύση για να μειωθεί ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας είναι ένα εβδομαδιαίο σταθερό πρόγραμμα ισορροπίας τόσο στη διατροφή όσο και στην καθημερινή άσκηση. Η υπερβολή για πολύ έντονη άσκησηπου θα ξεπερνά τα 30 λεπτά, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η ινσουλίνη μπορεί να κλονιστεί και να αυξηθούν τα επίπεδα ζαχάρου πολύ εύκολα και είναι κάτι, το οποίο, δεν επιθυμούμε. Η θεραπεία για λήψη των φαρμάκων που έχουν συστήσει οι ειδικοί, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με συνέπεια, διότι με αυτό τον τρόπο όλα θα κυλούν ομαλά.

Νερό

Οι ασθενείς που έχουν διαβήτη, χρειάζεται να μη ξεχνούν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά, από κάθε άσκηση να εξοπλίσουν τον οργανισμό τους με νερό… Ώστε να αποφεύγουν την αφυδάτωση. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την εξισορρόπηση και τα σκαμπανεβάσματα του οργανισμού. Με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ενίσχυση της καλής ψυχολογίας.

pexels.com/@n-voitkevich
Ασκήσεις που βοηθούν

Ιδανικές ασκήσεις είναι γυμναστική στο νερό ή το κολύμπι. Αν τώρα το γρήγορο περπάτημα ή η ποδηλασία είναι κάτι που σας έλκει περισσότερο… Θα πρέπει να ρυθμίζετε το χρόνο σας με την σωστή προθέρμανση, την κατάλληλη αερόβια άσκηση. Σίγουρα θα πρέπει να ολοκληρώνετε με χαλάρωση, ώστε το σώμα να αντιδρά με θετικό πρόσημο. Χρειάζεται να ακούσετε αμέσως το σώμα σας, αν αισθανθείτε πόνο στους μυς ή τις αρθρώσεις και να συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας.

Μην απογοητεύεστε αν δεν είσαστε ιδανικά προετοιμασμένοι. Το μόνο που έχει σημασία είναι η συνεχής προσπάθεια.

Photo credits: pexels.com/@alesiakozik

Πηγή

You may also like