Ο λαός των Μάγια λάτρευε τον Acan ως θεό του κρασιού και της χαράς. Το Acan Restaurant που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στο Μοσχάτο είναι αφιερωμένο σε εκείνον και στις Λατινοαμερικάνικες γεύσεις.
Το fusion μενού φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Γεωργιάδη και είναι φτιαγμένο ώστε να σε ταξιδεύει νοητά στον γαστρονομικό παράδεισο των μακρινών χωρών– το Περού, η Αργεντινή, η Βραζιλία και το Μεξικό διακτινίζονται στο πιάτο με την πρώτη μπουκιά. Είναι χωρισμένο σε ενότητες – ορεκτικά, σαλάτες, tacos και κυρίως- και δίνει έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα, διαθέτοντας επτά εκλεκτές κοπές.
To «παρών» δίνουν φυσικά και άλλα πεντανόστιμα πιάτα όπως οι τραγανές empanadas, το πολυεπίπεδο ceviche, το απίστευτα comfort taco tempura des gambas και η εξωτική nopales salad με φύλλα κάκτου. Δημοφιλές είναι ήδη το chilli con carne… Ενώ τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη φρεσκάδα και την αρμονία του σπιτικού guacamole, το οποίο σερβίρεται με τσιπς τορτίγιας.
Τα πεντανόστιμα γλυκά του Acan Restaurant έχει επιμεληθεί η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.
Wines & Cocktails with a latin American twist
Τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου συνοδεύει μια πολύ ενδιαφέρουσα cocktail list… Με λατινοαμερικάνικες πινελιές, προσαρμοσμένη άψογα στη φιλοσοφία του Acan Restaurant. Για τους λάτρεις του κρασιού υπάρχουν προσεχτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.
Η σάλα του Acan Restaurant με τη γήινη αισθητική είναι δημιουργία του Γιώργου Σμυρλή. Θυμίζει μια μικρή ζούγκλα, με minimal boho διάθεση. Την ίδια στιγμή, το βλέμμα αιχμαλωτίζουν το ιδιαίτερο bar με το ψηφιδωτό στο ταβάνι, η κομψή διακόσμηση των τοίχων και το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι. Τη μαγική ατμόσφαιρα του εστιατορίου συμπληρώνουν ιδανικά το άψογο σέρβις και τα πάντα χαμογελαστά πρόσωπα της ομάδας του Acan Restaurant.
Acan Restaurant Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο Τηλ. 212-12.14.626
Ανοιχτό καθημερινά από 13:00 έως 01:00