Η “ΜΑΓΕΙΑ” ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Δεύτερη φορά καλεσμένη για να δοκιμάσω το ανανεωμένο menu του Izakaya… Δεύτερη φορά δηλώνω επίσημα ενθουσιασμένη. Συχνά συμβαίνει όταν πηγαίνεις για επαγγελματικούς λόγους σε ένα εστιατόριο να φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν το επισκέπτεσαι ανώνυμα. Και το συγκεκριμένο ιαπωνικό εστιατόριο, τα καταφέρνει κάθε φορά να με εντυπωσιάζει ευχάριστα. Μάλιστα, φέτος ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με τον καταξιωμένο chef Δημήτρη Κοντόπουλο να είναι επικεφαλής στην κουζίνα. Για ακόμα μία χρονιά, συνδυάζει άριστα τη διασκέδαση με τη γαστρονομία σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο, με  χαλαρό mood και μουσικές σε υψηλά decibel.

Ο χώρος, η ατμόσφαιρα, το μενού, τα signature cocktails, επιτρέπουν και στον πιο απαιτητικό θαμώνα να περάσει υπέροχα και να… ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή.

Το Izakaya, «πλημμυρισμένο» από ανθισμένες κερασιές- διακοσμημένο αριστοτεχνικά από τον Δημήτρη Μαστρόκαλο (aka Neda Decorations)- αναδεικνύει από την πρώτη στιγμή την ιδιαίτερη διακόσμησή του που συνδυάζει άριστα το μάρμαρο, με το ξύλο και το γυαλί.

Σε πρώτο πλάνο, η ανοιχτή κουζίνα με τους Γρηγόρη Μυρσιάδη, Σωτήρη Λίτσα και την ομάδα τους να εκτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μενού που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κοντόπουλος, με γεύσεις που «παντρεύουν» ανατρεπτικά και γευστικότατα την ιαπωνική κουζίνα με ελληνικές πρώτες ύλες.

Το πολύ επιτυχημένο fusion εστιατόριο, Izakaya, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του τις εντυπώσεις κι έχοντας κατακτήσει πλέον ξεχωριστή θέση στον γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας  στο φετινό μενού έχει εντάξει και νέα πιάτα που προκαλούν πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο, όπως : sando με κοτόπουλο, surf n tufa gyoza, donburi με ψητή πάπια, nori taco maguro, Tropical brûlée, ενώ σταθερή αξία έχουν τα mini burgers, η maguro soba salad, τα rolls και πολλά ακόμα πιάτα που καλύπτουν κάθε γευστική επιθυμία.

Τα 4 Must try πιάτα

Όταν επισκεφτείτε το IZAKAYA πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε 4 πιάτα. Νομίζω ότι σε όλη την παρέα ήταν αυτά που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον και σίγουρα θα παραγγέλναμε και δεύτερο πιάτο, αν δεν είχαμε πάει να δοκιμάσουμε όλο το menu. Ξεκινάμε από το donburi με ψητή πάπια. Πρόκειται για ένα μπολ με ρύζι, ψητό καλαμπόκι, και αυγό που συνοδεύουν κομμάτια ψητής πάπιας. Για σαλάτα δεν πρέπει να παραλείψετε αυτή με τον αστακό, το καψαλισμένο κουνουπίδι και μπρόκολο, που σερβίρεται με τριμμένα αμύγδαλα και dressing ταχίνι. Τι ξεχωρίσαμε στο sushi; Τα ρολάκια με σολομό και αβοκάντο, πάνω στα οποία ρίχνουν τις πιο ωραίες τραγανές γαρίδες τεμπούρα που δοκιμάσετε ever. Bonus: ένα από εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα είναι τα Nori Taco Maguro. Ταρτάρ τόνου με φρέσκο κρεμμυδάκι και αβοκάντο είναι μέσα σε αφυδατωμένα φύλλα nori.

Και ειδική μνεία στις γαρίδες που μας σέρβιραν σαν σουβλάκι. Καταπληκτικές…

Φυσικά, οι γεύσεις συμπορεύονται αρμονικά με τα signature cocktails του βραβευμένου bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. Αν είστε λάτρεις του sake, δεν θα φύγετε παραπονεμένοι. Όμως αν προτιμάτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με κρασί, οι επιλογές της λίστας είναι πολλές, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Η συνταγή είναι επιτυχημένη για ακόμα μία χρονιά. Ο Γιάννης Μωράκης και οι πιστοί του συνεργάτες Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος κάνουν την διαφορά στη γαστρονομική Αθήνα. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε τον αλέγκρο οικοδεσπότη, Γιώργο Μακρυγιάννη και τον manager, Μίμη ‘Άρεφ που έχουν δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο.

Καθώς είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται με το parking, να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν ευγενέστατοι παρκαδόροι και από τις 7 το απόγευμα, Τρίτη με Σάββατο, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα δείπνα ιαπωνικής κουζίνας στο Izakaya!

IZAKAYA: Λουκιανού 8, Κολωνάκι / +30 210 7257776, [email protected]

You may also like