Παρασκευή βραδάκι… Κι αν είστε φαν του gin & tonic αλλά θέλετε να κρατήσετε το καλοκαίρι… προσθέστε -με τον τρόπο που σας προτείνουμε- λίγο πεπόνι!
ΥΛΙΚΑ: (για 4 ποτήρια)
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πεπόνι και μερικές μπάλες πεπόνι για γαρνιτούρα
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
Gin της επιλογής σας
Tonic της επιλογής σας
Παγάκια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε στο μπλέντερ το πεπόνι τη μαύρη ζάχαρη και το νερό. “Χτυπήστε” το καλά, για περίπου 1 λεπτό. Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Ρίχνετε τον πολτό στο κόσκινο, για να στραγγίξει και πετάξτε τον πολτό. Κρατήστε τον ζωμό…
Προσθέστε μερικά παγάκια στο κάθε ποτήρι. Γεμίζετε τα 3/4 του ποτηριού με τον “χυμό” πεπονιού και το υπόλοιπο με gin και ελάχιστο tonic.
Γαρνίρετε το κάθε ποτήρι με ένα “σουβλάκι” από πεπόνι, όπως στη φωτογραφία.
Πηγή: acozykitchen.com