Ή αλλιώς… είναι ώρα για μία λαχταριστή Κρεμμυδόσουπα!
Μιας και οι θερμοκρασίες από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πιο χειμωνιάτικες είπαμε να σας προτείνουμε μία εύκολη και νόστιμη σούπα από την Γαλλία.
Θα χρειαστείτε:
- 600 γραμμάρια κρεμμύδια λευκά
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια φαρίνα
- 2 κύβους βοδινού
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο όχι πολύ αλμυρό
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τεμαχίστε τα σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και ασπρίστε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Απλώστε με ξύλινη σπάτουλα και ανακατέψτε συχνά. Οταν ροδίσουν προσθέστε τη φαρίνα και ανακατέψτε επί 3 λεπτά έντονα. Πρέπει η φαρίνα σας να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και τους κύβους.
Αλατοπιπερώστε κι αφήστε να σιγοβράσει για 25 ως 30 λεπτά.
Και η σούπα σας είναι σχεδόν έτοιμη…καθώς οι Γάλλοι προσθέτουν είτε τριμμένο τυρί είτε μία φέτα τυρί του τοστ όταν σερβίρουν την σούπα στα πιάτα κι αυτή λιώνει. Συνήθως μάλιστα τη συνοδεύουν κι από φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή/ photo credits: @sheri_silver (unsplash)