ΥΛΙΚΑ:
κολοκυθάκι 3 φλιτζάνες, τριμμένο
Αλάτι
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 ml. ελαιόλαδο και λίγο για το ταψί
400 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (διάφορα τυριά)
2 αυγά χτυπημένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ματσάκι δυόσμο λίγο, ψιλοκομμένο
ματσάκι μαϊντανό λίγο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε τρίφτη ντομάτας και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε λίγο και στην συνέχεια τα στίβουμε να φύγει όλο το ζουμί τους.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το τριμμένο κολοκυθάκι, το αλεύρι, το λάδι, το τυρί, τα αυγά, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα ταψί ή πυρέξ με τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε μέσα το μίγμα από τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200 C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας μας.
Όταν η κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: Cookbox.gr