Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, συχνά μας έρχονται στο μυαλό βράδια στη ύπαιθρο με μπάρμπεκιου ή η δροσερή γεύση των εποχιακών φρούτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα ευέλικτο και απολαυστικό snack που συχνά παραβλέπεται. Το καλαμπόκι με τη γλυκιά γεύση του, είναι ό,τι πιο νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες. Το καλαμπόκι αποτελεί βασικό τρόφιμο σε πολλούς πολιτισμούς για αιώνες. Πολλές παραδοσιακές συνταγές, όπως το μεξικάνικο γλυκό ψωμί καλαμποκιού (pan de elote) ή το φιλιππινέζικο maja blanca, καθιστούν το καλαμπόκι ως κεντρικό συστατικό, προσφέροντας μια γεύση πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης σε κάθε μπουκιά. Αξίζει μια κεντρική θέση στη λίστα των καλοκαιρινών προτιμήσεων σας χαρίζοντας ευχαρίστηση χωρίς τύψεις.
Διατροφικά Οφέλη
Σε αντίθεση με άλλα επιδόρπια, το καλαμπόκι προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και στη διατήρηση του βάρους. Το καλαμπόκι παρέχει επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, μαγνήσιο και κάλιο. Αυτό σημαίνει ότι όταν απολαμβάνετε ένα επιδόρπιο με βάση το καλαμπόκι, δεν ικανοποιείτε μόνο τη γλυκιά σας ανάγκη, αλλά θρέφετε και το σώμα σας. Από κρέμες καλαμποκιού μέχρι μπισκότα οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.
Καλοκαιρινές γεύσεις
Σκεφτείτε μια πανακότα από γλυκό καλαμπόκι με φρέσκα μούρα, ή ένα σορμπέ καλαμποκιού με γάλα καρύδας που προσφέρει μια δροσερή ικανοποίηση από τη ζέστη. Επίσης, το καλαμπόκι συνδυάζεται εξαιρετικά με άλλα εποχιακά υλικά όπως ροδάκινα, μούρα και τροπικά φρούτα.
Εύκολη Προετοιμασία
Το καλοκαίρι, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να περνάμε ώρες στην καυτή κουζίνα. Το καλαμπόκι είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και εύκολο στην προετοιμασία. Το φρέσκο καλαμπόκι μπορεί να μαγειρευτεί γρήγορα και να προστεθεί σε συνταγές, ενώ το το αλεύρι καλαμποκιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα γρήγορα και απλά έργα ζαχαροπλαστικής. Μια ελκυστική επιλογή όταν θέλουμε κάτι νόστιμο χωρίς πολύ κόπο.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε το απογευματινό σας επιδόρπιο, μην διστάσετε να το επιλέξετε!
Πηγή: webmd.com
Photo credits: unsplash.com/@gettyimages