Σας φαίνεται περίεργος συνδυασμός; Κι όμως είναι νοστιμότατη κι απίστευτα δροσερή η σαλάτα που σας προτείνουμε. Είναι ιδανική για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορείτε να κάνετε τις παραλλαγές που θέλετε με τα φρούτα της κάθε εποχής.
Θα χρειαστείτε:
σπανάκι
1 ή 2 φλιτζάνια κομμένες φράουλες
ξηρό κρεμμύδι
1 αβοκάντο
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
βαλσάμικο ξύδι
μουστάρδα Dijon
φέτα
1/3 φλυτζάνι αμύγδαλα
Προετοιμασία:
Για τη sauce ανακατέψτε 1 έως 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού, 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά βαλσάμικο ξύδι, 2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon, 1/2 έως 1 κ. γλ. μέλι (δεν χρειάζεται πολύ τόσο η γεύση)
Κόψτε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Αν ειναι πολύ καυτερό, μπορείτε να το βάλετε για μία ώρα -ή και παραπάνω- σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγακια για να “τραβήξει” την έντονη γεύση.
Το σπανάκι θέλει μόνο πλύσιμο, όπως και οι φράουλες και μετά τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Το αβοκάντο το ξεφλουδίζετε και το κόβετε κι αυτό σε κύβους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε σε εάν μπολ.
Υπάρχει η επιλογή να “καβουρδίσετε” τα αμύγδαλα με έναν πολύ ευκολο τρόπο : σε μία λαδόκολα με λίγο λάδι για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων. Μόνο που πρέπει να τα γυρίζετε κάθε λεπτό, για να μην καούν.
Όταν φτιάξετε και τη sauce, την ανακατεύετε με τη σαλάτα και στο τέλος ρίχνετε λίγη θρυμματισμένη φέτα με λίγο αλάτι!
Featured image: familystylefood.com/