ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΘΑΝΑΣΗ ΔΟΡΜΟΙΡΗ

Πριν από μερικές μέρες είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Penthouse 21 Rooftop Pool Bar Restaurant, έναν ξεχωριστό προορισμό στον 21ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου President, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μεσογειακές γεύσεις και signature cocktails με εντυπωσιακή θέα 360° στην Αθήνα.

Το Penthouse 21 προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με μια σύγχρονη προσέγγιση, υπό την καθοδήγηση του σεφ Θανάση Δορμοίρη.

Μια όαση στην καρδιά της Αθήνας

Από τις 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ, το Penthouse 21 λειτουργεί ως ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και διασκέδαση. Με τη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα και τη φωτισμένη Αθήνα τη νύχτα, προσφέρει την απόλυτη εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας. Η κομψή διακόσμηση και η προσεκτική επιλογή μουσικής δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Χρόνος Προετοιμασίας 1h15m

Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

Θα χρειαστείτε: (για 4-6 άτομα)

4-6 τμχ Κοτόπουλο μπούτι άνευ οστού

500 γρ Χυλοπίτες φαρδιές

1 κρεμμύδι ξερό

2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι

½  κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

 3 στικ κανέλας

2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1 τμχ ζωμό κότας

1 κουτάλια της σούπας ξύδι

3 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ

Μυζήθρα 100 γρ ( για το σερβίρισμα )

Φρέσια ρίγανη ή θυμάρι για το γαρνίρισμα

1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί 

Ελαιόλαδο 60 ml

Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι 1 ½ κουταλάκι του γλυκού

Προετοιμασία:

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρουμε   προσεκτικά και από τις δύο μεριές . αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας μαζί με το κρεμμύδι ( φρέσκο – ξερό ) κατεβάζουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς .

Προσθέτουμε τον πελτέ αφήνουμε να μαγειρευτεί και έπειτα σβήνουμε με το ξύδι . Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σε δεύτερο χρόνο σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό .

Μόλις βράσει αφαιρούμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του στον φούρνο στους 140ο στον αέρα .

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και τοποθετούμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία .

Στην πρώτη κατσαρόλα αφήνουμε να βράσει ώστε να μειωθεί περίπου στο μισό η ποσότητα .

Τοποθετούμε τις  σουρωμένες χυλοπίτες μέσα στην σάλτσα και τελειώνουμε το βράσιμο τους εκεί  . Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις χυλοπίτες μας και τοποθετούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο στην κατσαρόλα με την σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο ακόμα .

Τέλος σερβίρουμε πάνω στις χυλοπίτες και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και μυζήθρα τριμμένη και λίγο ωμό ελαιόλαδο .

Info:

President Hotel

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 43, Αθήνα 115 23
Τηλέφωνο: 21 0698 9000

You may also like