Κάθε μήνας του χρόνου έχει τα δικά του φρούτα και λαχανικά… πχ. τα σύκα τρώγονται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αγκινάρες από Μάρτιο μέχρι Μάιο. Για την Ελλάδα, αυτή την περίοδο μπορούμε να απολαύσουμε τις ζουμερές φράουλες και τα κατακόκκινα κεράσια. Λίγη υπομονή για τα καρπούζια και τα πεπόνια, κι ας εχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα ράφια των οπωροπωλείων. Μία λίστα με το πότε είναι η κατάλληλη εποχή για το καθένα, θα σας πείσει….
Χειμώνας
Δεκέμβριος: Μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια, καρότα, σπανάκι, λάχανα, κουνουπίδι, σέλινο , ραδίκια, πατάτα φθινοπωρινή, σταφίδες, ξερά σύκα, φουντούκια , αμύγδαλα, κάστανα.
Ιανουάριος: Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα, λάχανα, κουνουπίδι, μαρούλι, καρότα, σέλινο, σταφίδες (μελαχρινές ή ξανθές), καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.
Φεβρουάριος: Λεμόνια , πορτοκάλια , μήλα (ψυγείου, συγκομιδή Οκτωβρίου) , κουνουπίδι , λάχανο, καρότα , μαρούλια , ραδίκια , σταφίδες (ξανθές, μαύρες), κάστανα , αμύγδαλα , καρύδια
Άνοιξη
Μάρτιος: Λεμόνια, πορτοκάλια, μήλα(ψυγείου) , αγκινάρες, καρότα, λάχανο, κουνουπίδι, μαρούλια, ραδίκια, σπανάκι, σέλινο.
Απρίλιος: Μήλα, φράουλες, αγκινάρες, κρεμμύδια φρέσκα, καρότα , μαρούλια.
Μάιος: Καλοκαιρινά πορτοκάλια (βαλένσια) , φράουλες, κεράσια, αρακάς, αγκινάρες, κολοκύθια, παντζάρια, κρεμμύδια φρέσκα, πατάτα ανοιξιάτικη, βλίτα.
Καλοκαίρι
Ιούνιος: Βερίκοκα (πρώιμα), κεράσια, φράουλες, ροδάκινα(πρώιμα), φασολάκια, αγγούρια, βλίτα, κρεμμύδια φρέσκα, ντομάτες πρώιμες, πατάτα ανοιξιάτικη.
Ιούλιος: Βύσσινα, κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, φασολάκια, αγγούρια, κολοκύθια, βλίτα, πιπεριές, μελιτζάνες.
Αύγουστος: Πεπόνια, σύκα, καρπούζια, αχλάδια, σταφύλια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, φασολάκια.
Φθινόπωρο
Σεπτέμβριος: Σταφύλια, σύκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, καρπούζια, πεπόνια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, καλοκαιρινή πατάτα, φρέσκα καρύδια, φιστίκια Αιγίνης.
Οκτώβριος: Σταφύλια, ρόδια, μήλα μαρούλια, καρότα, σπανάκι, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια.
Νοέμβριος: Αχλάδια, μήλα, ρόδια, λεμόνια, μανταρίνι, πορτοκάλι.
Πηγή: εδώ
Featured image: pexels.com/@wendywei/