Το γνωστό σύνθημα που σηματοδοτεί τη νέα οινική σοδειά.
Να που έφτασε πάλι η εποχή του beaujolais Nouveau!
Την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, δηλαδή 21 Νοεμβρίου για τη φετινή χρονιά, αναμένονται τα πρώτα ερυθρά κρασιά του 2013! Από τη νότια Βουργουνδία λοιπόν και την περιοχή του Beaujolais, η ποικιλία Gamay δίνει αυτό το ξεχωριστό κρασί που καμία σχέση δεν έχει με ότι έχετε στο μυαλό σας ως ερυθρό κρασί. Η ιδιαίτερη οινοποίησή του, maceration carbonique, το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ερυθρά. Το nouveau, όπως το λέει και το όνομά του, χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ζωηρά φρουτώδη αρώματα, ελαφρύ σώμα και έντονο πορφυρό χρώμα, στοιχεία που μαρτυρούν τη νεότητά του και που το θέλουν να καταναλώνεται μέσα στους πρώτους μήνες τη ζωής του. Πίνεται δροσερό και αποτελεί την τέλεια δικαιολογία για ξεφάντωμα! Σχεδόν πάντα τα Beaujolais έρχονται σε πολύχρωμες, ευφάνταστες ετικέτες που σε προκαλούν να χαρείς το περιεχόμενο!
Στην ελληνική αγορά εισάγονται πολλές ετικέτες από σημαντικότατους παραγωγούς όπως Louis Jadot, Georges Duboeuf, Vignerons de Bel Air, Joseph Drouhin, Paul Sapin κ.α. Θα τα βρείτε από 5 έως 8,5 περίπου ευρώ ανάλογα με τον παραγωγό.
Θα τα βρείτε σε κάβες, εστιατόρια, wine bars και φυσικά στα καλά σπίτια!
Ιδανικό σαν απεριτίφ αλλά μπορεί να συνοδεύσει ωραιότατα ποικιλίες αλλαντικών, τυριών, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, σαλάτες με κοτόπουλο και αποξηραμένα κόκκινα φρούτα, ακόμα και κινέζικο για τους “εξωτικούς” χαρακτήρες.
Απολαύστε τα όσο είναι φρέσκα και φρεσκάρετε τη διάθεσή σας!!!
Στην υγειά σας!
Τίνα Παπασίνου
*Για περισσότερες πληροφορίες για την κα Παπασίνου πατείστε εδώ