Marrons glacés

ΥΛΙΚΑ: (για 30 κομμάτια)

450 γρ. κάστανα
450 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
2 βανίλιες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
aec590c00f7d7dfd3f5346cfb12fa2f4Bράστε τα κάστανα 5 – 7 λεπτά, και καθαρίστε τα με προσοχή χωρίς να σπάσουν. Bράστε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τη βανίλια επί 5 λεπτά, εως ότου γίνει ελαφρύ σιρόπι. Προσθέστε τα κάστανα και βράστε τα 3-4 λεπτά. Bγάλτε τα και ξαναβράστε το σιρόπι άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε και πάλι τα κάστανα και βράστε τα άλλα 3 λεπτά. Aπομακρύνετε τα κάστανα από τη φωτιά και αφήστε τα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν.

Αφού τα ετοιμάσετε, τυλίξτε τα σε ατομικά χαρτάκια περιτυλίγματος, προκειμένου να μη στεγνώσουν.

Πηγή: TO BHMA

You may also like