limoncelloΥΛΙΚΑ: ( Για 750 ml. )
 Τις φλούδες από 4 μεγάλα λεμόνια ( χωρίς το λευκό μέρος )
 750 ml. βότκα ή ρακή ή τσίπουρο-χωρίς γλυκάνισο-
 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

*Σιρόπι
 150 γρ. νερό
 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 1 φακελάκι χαμομήλι ( προαιρετικά )

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε στο μπλέντερ τις λεμονόφλουδες και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και προσθέτουμε και το αλκοόλ. Ανακινούμε καλά και το αφήνουμε για 4 μέρες σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος. Την μέρα που θα είναι έτοιμο φτιάχνουμε και το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν έρθει σε σημείο βρασμού μετράμε 3 λεπτά και αποσύρουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε το χαμομήλι το ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, που το έχουμε εκτός φωτιάς, και το βγάζουμε μετά από 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Περνάμε το μείγμα λεμονιού αλκοόλ από λεπτή σήτα και το ανακατεύουμε με το σιρόπι. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πίνεται-πάντα- παγωμένο!

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like