ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο λινγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κιλό μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες, μόνο με την ουρά
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας φύλλα ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και μετά τα στραγγίζετε καλά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να “ροζίσουν” για περίπου 2-3 λεπτά. Ανακατέψτε το κρασί και το χυμό λεμονιού…
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, για πιο έντονη γεύση. Το αφήνετε να σιγοβράζει,τα βγάζετε από τη φωτιά και τα ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας το με παρμεζάνα….
Πηγή: εδώ