ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ. λινγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι κόκκινες και κίτρινες ντομάτες cherry, κομμένες στη μέση
Αλάτι
1 κιλό καθαρισμένα μύδια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Για να καθαρίσετε τα μύδια, γεμίστε ένα μπολ με νερό. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και προσθέστε τα μύδια. Αφήστε το να καθίσει στο νερό για 15 λεπτά, όπου τα μύδια θα αποβάλουν άμμο ή χαλίκι. Αφαιρέστε τα μύδια, πετώντας το νερό, και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Βάλτε τα στο ψυγείο ενώ προετοιμάζετε το υπόλοιπο φαγητό.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και στραγγίξτε τα μόλις είναι έτοιμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι, κι ανακατεύετε μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει. Ρίχνετε το λευκό κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει. Ψήνετε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε μερικές πρέζες αλάτι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Μαγειρέψτε μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και απαλά προσθέτετε τα μύδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι να ανοίξουν για περίπου 2 λεπτά.
Πετάξτε τα σε μερίδες.
Πηγή: εδώ