Linguini με γαρίδες

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών η σημερινή κι αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε για σήμερα μία συνταγή ζυμαρικών που είναι εύκολη και πεντανόστιμη!

Τι χρειαζόμαστε:

1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γραμμάρια σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο

Προετοιμασία


Σε ένα μπολ με νερό ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βράζουμε τα λιγκουίνι για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
Ραντίζουμε τα λιγκουίνι με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάνε.

Μουσκεύουμε λίγο το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το νερό του.
Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του το σαφράν, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λιγκουίνι με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Εμείς θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά MISKO, καθώς η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, η MISKO έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο… να προσφέρει ΧΑΡΑ όπως μόνο εκείνη ξέρει, δημιουργώντας τις πιο νόστιμες συνταγές ζυμαρικών αποκλειστικά για τους μικρούς και εκλεκτούς της φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, η MISKO βάζει μπρος τις μηχανές και ξεκινά το δρομολόγιό της με τις «Γεύσεις του Ακάκιου» για να μοιράσει ΧΑΡΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Από τη Δευτέρα 21 μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, η ειδικά διαμορφωμένη καντίνα «Οι Γεύσεις του Ακάκιου» επισκέφτηκε κάθε μέρα και ένα διαφορετικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό για να προσφέρει χαρά σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Πηγή: sidagi.gr photo credits: https://www.muttandchops.com

You may also like