Κάθε χρόνο το St.George Lycabettus Lifestyle Hotel ακολουθεί τις νέες τάσεις και ιδέες στη γαστρονομία δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στην υγεία και την ευεξία.
Φέτος όμως εστιάζει και στην μακροζωία {longevity} και ενσωματώνει το Blue Zone Project στο ανανεωμένο πρωινό, Breakfast with a view και στο Κυριακάτικο Brunch.
- Οι μπλε ζώνες είναι περιοχές του κόσμου οι οποίες έχουν μεγαλύτερο από το συνηθισμένο αριθμό ανθρώπων που ζουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο, Η έννοια των Μπλε Ζωνών προέκυψε από τη δημογραφική εργασία των Τζάνι Πες και Μισέλ Πουλέν, που δημοσιεύτηκε το 2004.
- Έχουν τεθεί πέντε “μπλε ζώνες”: Οκινάουα (Ιαπωνία), Σαρδηνία (Ιταλία), Χερσόνησος Νικόγια (Κόστα Ρίκα), Ικαρία (Ελλάδα) και Λόμα Λίντα (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Στις μπλε ζώνες οι άνθρωποι κάνουν πιο υγιεινές, συνειδητές επιλογές για την διατροφή τους και έχουν για motto Live longer & better!
Στον μπουφέ του Brunch πέρα από τα κλασσικά κι αγαπημένα σας πιάτα όπως eggs Benedict , pancakes, red velvet cake θα βρείτε γωνία Blue Zone με τις δημιουργίες του chef από όλες τις μπλε ζώνες του κόσμου όπως αυγά ψητά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτα, ρίγανη και φέτα (Ικαρία), Traditional Pinsa (Καλιφόρνια), Gnoccheti με ντομάτα κονφί και φρέσκο βασιλικό (Σαρδηνία) κ.α.
Στο πρωινό θα βρείτε μεγάλη ποικιλία υπερτροφών (superfood) και θρεπτικά πιάτα εμπνευσμένα από την διατροφή των μπλε ζωνών (Avocado toast με στραπατσάδα και προζυμένιο ψωμί, overnight oats , γιαούρτι με φρούτα του δάσους, σπόρους τσία, γκρανόλα και φυστίκι Αιγίνης, τηγανιτά αυγά με κρέμα στάκας κ.α.
Τον μπουφέ έχουν επιμεληθεί ο Head chef του ξενοδοχείου Βασίλης Μήλιος μαζί με την ανερχόμενη ομάδα του Στέφανου Παπανικολάου και Ερασμίας Μπαλάσκα.
Sunday Brunch (Από Κυριακη 29 Οκτωβρίου)
Κάθε Κυριακή 12.00 – 16.00
Τιμή Buffet: 38€
Παιδιά έως 10 ετών: 15€