Macaroni ‘n cheese by Foodurismo

Τα macaroni ‘n cheese είναι ο ορισμός της εθιστικής λιχουδιάς. Μικρά, τρυπητά μακαρονάκια, βουτηγμένα σε πλούσια τυρένια σάλτσα, ζεστά και απαλά είναι το απόλυτο comfort food. Ένα απλό, εύκολο φαγάκι που δεν το μαγειρεύεις απλώς για να χορτάσεις την πείνα σου αλλά γιατί έχεις ανάγκη να το απολαύσεις , αν “πρέπει” να μείνεις στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, κοραλάκι (αυτό που βάζουμε στο χταπόδι)
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 120 γρ. κασέρι ήπιας γεύσης τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην παραβράσουν. Για αυτήν τη συνταγή χρειάζονται μόνο 5 λεπτά χρόνο βρασμού. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα διατηρούμε ζεστά στην κατσαρόλα.

Βάζουμε ένα τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ασταμάτητα. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς για να μην κολλήσει το μείγμα.

Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά (κρατάμε τη μισή ποσότητα παρμεζάνας) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα των τυριών στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ένα βαθύ και μικρό ταψί.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και αν αγαπάμε την πάπρικα προσθέτουμε και λίγη από αυτήν.

Ψήνουμε για 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα το φαγητό, οπότε μην το αφήσετε παραπάνω γιατί θα στεγνώσει.

Για περισσότερες συγκλονιστικές συνταγές, μπείτε Foodurismo.gr

You may also like