Το σπάνιο φυτό manouka χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος, την αγάπη και την φροντίδα για να ευδοκιμήσει να αναπτυχθεί και να προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το νέο εστιατόριο wine bar manouka «άνθισε» στην καρδιά της πόλης με την φροντίδα του Μάνου Στρατάκη και της ομάδας του. Μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνει την φιλοσοφία του ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην συστηματική ανάπτυξη και διάδοση των ντόπιων υλικών και παραγωγών.
Μιλάμε για την γέννηση ενός project που «μαγειρεύεται» με μελετημένες κινήσεις συγκεντρώνοντας ΠΟΠ προϊόντα και γηγενείς ποικιλίες κρασιού από όλη την Ελλάδα. Συνεισφέρει στον νεωτερισμό και την αναβάθμιση τους κι ενθαρρύνει την δοκιμή τους. Προσδοκά στην καθιέρωση ενός νέου πολύπλευρού τρόπου εξόδου με την γεύση και το χαρακτήρα της κάθε εποχής… Και του κάθε terroir σε δυνατό επίκεντρο.
Μία ετικέτα κρασιού- έκπληξη
Σε αυτό το πλαίσιο σύντομα θα παρουσιάσει την δική του ετικέτα οίνου manouka. Σε συνεργασία με καταξιωμένο έλληνα οινοπαραγωγό… Εγκαινιάζοντας μια κατηγορία ιδιαίτερων manouka προϊόντων από την τοπική γη.
Για τις αρχές του Σεπτέμβρη συντονίζει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και απόλαυσης των διάφορων γαστρονομικών προορισμών της χώρας… Με ειδικά μενού, συνδυασμούς, δοκιμές, αφιερώματα και παντρέματα. Φυσικά έπεται συνέχεια πάντα γύρω από τον ίδιο άξονα…
Προς το παρόν φορτσάρει με μια λίστα 100+1 επιλεγμένων ντόπιων κρασιών με αφετηρία την ποικιλία τους γνωστή ή άγνωστη. Διαμορφωμένη από τον μέτρ του είδους head sommelier και manager του manouka Βασίλη Παπαδόπουλου. Επίσης παρουσιάζει ένα μενού που συνεχώς μπολιάζεται με νέες ιδέες και φρέσκα υλικά και αναδεικνύει ελληνικά πιάτα. Φυσικά δεν λείπει και μια cocktail κολεξιόν που απαντά ευρηματικά στα spritz, τα aperitivo και τις κλασικές μίξεις του Γιάννη Πισσά. Το συμιακό γαριδάκι με μελάνι σουπιάς, το καρπάτσιο χταπόδι, η ταλιάτα με κρέμα μαϊντανού, τα ζουμερά καλαμάκια σολομού μαριναρισμένα με αβοκάντο είναι μερικά μόνο από αυτά.
Είναι πρόκληση να συνθέτεις ένα μενού μόνο με Έλληνες παραγωγούς και να ψάχνεις συνέχεια για υλικά όμως θα συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο και θα το απογειώσουν.
Ο χώρος άλλωστε του manouka είναι φροντισμένος με το φινετσάτο άγγιγμα της Μαριλένας Καλαιτζαντωνάκη. Έχει φυσικό περιτύλιγμα την πιο προνομιούχα τοποθεσία της πόλης. Είναι το κατάλληλο σημείο για μια τοπική γαστρονομική και όχι μόνο αναζήτηση κάθε εποχή του χρόνου και κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Manouka: Ερμού 46, Αθήνα 105 63 / t: 21 0324 1814