Margot: Η αυθεντική trattoria στο Χαλάνδρι, ιδανική για food pairing…

Η λατρεία μου για το ιταλικό φαγητό είναι γνωστή, το οποίο σημαίνει ότι ψάχνω πολύ το που θα πάω να φάω και κυρίως να απολαύσω τις αγαπημένες μου γεύσεις, φυσικά σε συνδυασμό με δροσερό λευκό κρασί που ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση.  

Ένα από τα εστιατόρια που συζητήθηκαν πολύ την τελευταία χρονιά ήταν το Margot στο Χαλάνδρι. Πέρα από το ζεστό περιβάλλον που εμπνέει για ευχάριστα δείπνα με τη συνοδεία καλών κρασιών μέχρι πρωίας ή για οικογενειακές Κυριακάτικες συγκεντρώσεις…. το βασικό χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα των πρώτων υλών και η αυθεντικότητα των κλασικών ιταλικών γεύσεων με ένα twist που κερδίζει το ενδιαφέρον.


Το εστιατόριο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Παγκαλίδη και τον σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο έχοντας ως κίνητρο την αγάπη τους προς την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα.

Το δείπνο μας ήταν πλούσιο και σίγουρα πολύ απολαυστικό. Η πρόταση να το συνοδεύσουμε με ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του κτήματος Κυρ-Γιάννη   ήταν εξαιρετική, καθώς πρόκειται για τον ιδανικό συνδυασμό  με φρέσκες σαλάτες, πιάτα με πιπεριές, αγκινάρες, αρακά, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό, πουλερικά  και μαγειρευτά. 

Καθώς η παρέα ήταν μεγάλη, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε αρκετά διαφορετικά πιάτα για να καλυφθούν οι γευστικές ανησυχίες  του καθενός. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ξεκινήσαμε από Mozarella Burata με ανάμεικτα τοματίνια και βασιλικό, συνεχίσαμε με Pizza με πατάτα, κατσικίσιο τυρί , φρέσκια τρούφα και δεντρολίβανο (για τους λάτρεις της αυθεντικής ιταλικής pizza, είναι μία συγκλονιστική εμπειρία),  στη συνέχεια απολαύσαμε παπαρδέλες με σπανάκι , γαρίδες , τομάτα confit και ζωμό από όστρακα. Να υπενθυμίσω ότι τα ζυμαρικά  στο Margot είναι  χειροποίητα και φτιαγμένα μόνο με τα καλύτερα αγνά συστατικά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει κάτι πιο «θαλασσινό» κι επιλέξαμε κροκέτες μπακαλιάρου με αγιολί αρωματισμένο με σκόρδο και ολοκληρώσαμε τα κυρίως πιάτα με Cornfed ψητό στήθος κοτόπουλο με  χειροποίητα ricotta dumplings με σάλτσα porcini και blueberries.


Το Margot  είναι για όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά όταν το επιτρέπει ο καιρός, η αυλή του σε παρασύρει σε άλλα μέρη του κόσμου. Απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί, όπως το ζήσαμε εμείς με την Σαμαρόπετρα του Κυρ-Γιάννη που «έκλεισε» τις 20 σοδειές,  έγινε 100% Sauvignon Blanc κι άλλαξε ετικέτα το 2018,  βλέπεις την ζωή και την καθημερινότητα της, με μία πιο αισιόδοξη ματιά και σίγουρα πιο… δροσερή!

Πηγαίνοντας επιβεβαίωσα όσα μου είχαν μεταφέρει φίλοι που είναι συχνοί επισκέπτες της trattoria που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στο Χαλάνδρι και στα βόρεια προάστια. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα… για ένα πιάτο αυθεντικής ιταλικής κουζίνας και ένα ποτήρι κρασί… τουλάχιστον!

 Margot , Αγίου Γεωργίου 28- Χαλάνδρι  ( Τηλ. κρατήσεων:  21 6800 9600)

You may also like