Μιάς και το πρωί διαβάσατε από τη Χριστίνα Κωστάρα την θρεπτική αξία των κάστανων, τώρα σας προτείνουμε πώς μπορείτε να τα απολαύσετε…
ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
260 γρ κρέμα κάστανου
250γρ τυρί μασκαρπόνε
2 αυγά
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
1 μικρή χούφτα marrons glaces (γλυκό κάστανο)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σπάστε τα αυγά, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέστε το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη βανίλια.
Χτυπάτε μέχρι να γίνει κρεμώδες, στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα κάστανου και χτυπήστε και πάλι το μείγμα μέχρι να είναι μαλακό και κρεμώδες. Σπάστε με τα χέρια σας τα κάστανα και ανακατέψτε τα με το μείγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια και ανακατέψτε τα με τα υλικά από το άλλο μπωλ.
Απλώστε τη μους σε ποτήρια και τοποθετείστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μπορείτε να γαρνίρετε με κάστανα, σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας.
Πηγή: εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάστανα: Ο σύμμαχος μας για καλή υγεία, από τη Χριστίνα Κωστάρα