Mousse au chocolat από τον chef Στέλιο Μάνδαλο

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
220 γραμ κουβερτούρας 54%
220 γραμ κρέμα γαλακτος με 20% λιπαρά
220 γραμμ κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά για να γίνουν σαντιγί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Βράζουμε σε ένα μικρό κατασαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα αγάλακτος. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ενδιάμεσα έχουμε θρυμματίσει την κουβερτούρα και την έχουμε τοποθετήσει σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, η οποία καλύπτει την κουβερτούρα και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 3-4 λεπτά.
11065526_883692838320261_537786908_o 1Παίρνουμε μία πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε από 7 έως 12 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα σοκολατί λείο και “γυαλιστερό” χρώμα όλο το μείγμα.

Όταν δούμε ότι δεν καίει πλέον το μείγμα (έχει φτάσει σε θερμοκρασία σώματος) βγάζουμε από το ψυγείο τη σαντιγί, την ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα σε 2 δόσεις κι ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθεί.

Το μείγμα έχει πλέον αποκτήσει ένα καφέ σοκολατένιο χρώμα, σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας και μπορούμε να το γαρνίρουμε με φρούτα εποχής και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Καλή σας απόλαυση!

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like