Αυτό τo κοκτέιλ γεννήθηκε όταν ο Φλωρεντινός κόμης Καμίλο Νεγκρόνι ζήτησε απο τον αγαπημένο του μπάρμαν στο καφέ Giacosa, στη Φλωρεντία, να αντικαταστήσει τη σόδα στο Americano του με λίγο τζιν.
ΥΛΙΚΑ:
• 30 ml τζιν
• 30 ml γλυκό βερμούτ
• 30 ml Campari
• φέτα πορτοκαλιού ( για γρανίρισμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Γεμίζετε τα 2/3 ενός σέικερ με πάγο. Προσθέτετε το τζιν, το βερμούτ και το Campari. Ανακινείτε καλα το μείγμα και το στραγγίζετε σε παγωμένο ποτήρι για μαρτίνι.
Γρανίρετε με φέτα ή φλούδα από πορτοκάλι.