Nutella Bread, από την Κατερίνα Μιχαηλίδου

Είδα στο instagram τη φωτογραφία του Nutella Bread που έφτιαξε η Κατερίνα Μιχαηλίδου, η οποία μας έστειλε αμέσως τη συνταγή… Δοκιμάστε την!

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/3 φλ. ζάχαρη
3/4 γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
5,5 κουταλιές της σούπας βούτυρο που θα το έχουμε ζεστάνει σε κατσαρολάκι για να γίνει υγρό
2,5 κουταλιές του γλυκού ξηρή μαγιά
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Nutella

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της Nutella σα να φτιάχνουμε ζύμη για ψωμί.
Μόλις γίνει μια μαλακή ζύμη το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια.
10805200_929191000441785_2087451021_n
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη (επισυνάπτω μια φώτο) και τα ανοίγουμε σε δίσκους διαμέτρου περίπου 25εκ.Τα 4 αυτά φύλλα -ζυμάρια θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτά.
10799705_929191013775117_124355565_n
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα το πρώτο βάζουμε μια στρώση Nutella και αφήνουμε περίπου 1-2 εκ. απόσταση τις άκρες .

10808221_929191030441782_96584315_n Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Ενώνουμε τους δίσκους που είναι ο ένας πάνω στον άλλο με τα δάχτυλα μας. Επαναλαμβάνουμε και με τον τρίτο δίσκο και τοποθετούμε τον τέταρτο χωρίς  Nutella στο επάνω μέρος.
Σχήμα:
Χωρίζουμε τον φουσκωμένο πλέον δίσκο μας από τα στρώματα ζύμης και Nutella σε 16 τμήματα (επισυνάπτω φωτο).

10799285_929191073775111_724493064_n
10808052_929191157108436_357704315_nΠιάνουμε ένα κομμάτι από τα δεκαέξι με το δεξί χέρι και το διπλανό του με το αριστερό χέρι. Στρίβουμε το δεξί προς τα δεξιά και το αριστερό προς τα αριστερά. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα κομμάτια (επισυνάπτω φωτο).
Αφήνουμε περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
Τέλος ψήνουμε στους 160 στον αέρα. (Τουλάχιστον εγώ εκει το έβαλα) για 30-45 λεπτά! !!!

Η Κατερίνα Μιχαηλίδου είναι ιδιοκτήτρια των φυσικών προϊόντων περιποίησης katmade treasures

You may also like