O Gigifioggos είναι “ντυμένος” ολόκληρος στα κόκκινα και μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ένα μαγικό και γευστικό τρόπο.
Η καρδιά των γιορτών χτυπάει στο Περιστέρι, στον στολισμένο και φωτισμένο Gigifioggos. Μπάλες, λαμπόνια, γεύσεις, κρασιά και εκπλήξεις δημιουργούν το πιο ατμοσφαιρικό εορταστικό σκηνικό και μας ταξιδεύουν μέσα από δυο ειδικά festive μενού και πολλές πολλές αναπάντεχες οινικής επιλογές.
Ο Gigifioggos πιο λαμπερός από ποτέ μας περιμένει στο παραμυθένιο και φιλόξενο σκηνικό του έχοντας ετοιμάσει δυο ρεβεγιόν γεμάτα εκλεκτές συνταγές, πλούσιες γεύσεις, ραφιναρισμένα υλικά και λεπτομέρειες απόλυτα συνηφασμένες με τις γιορτές. Τόσο το Χριστουγεννιάτικο όσο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αποτελείται από δημιουργικά πιάτα, επιλεγμένα ντόπια υλικά και μεσογειακή αύρα που μας μεταφέρουν αμέσως στο πνεύμα των ημερών και ανεβάζουν την γιορτινή διάθεση.
Παραμονή των Χριστουγέννων
Την Παραμονή των Χριστουγέννων το γαστρονομικό κάλεσμα ξεκινάει με πεντανόστιμη σούπα βελουτέ από πράσο, πατάτα, τραγανό προσούτο και κρουτόν, μαζί με ένα all time classic κρασί την Στροφιλιά. Κάθε πιάτο είναι ντουέτο με το κατάλληλο κρασί ξεδιπλώνοντας την οινική μαεστρία του Head sommelier, Βασίλη Παπαδόπουλου.
Έτσι η πληθωρική σαλάτα, που παντρεύει τις δροσερές νότες των εσπεριδοειδών με την φρεσκάδα των λαχανικών και τη γλύκα από το μανούρι, συνοδεύεται με “Lexis Κυδωνίτσα Ζαχαριά” και τα ανεπανάληπτα φρέσκα ραβιόλι της Αριστέας με την συγκλονιστική γέμιση κολοκύθας και παλαιωμένης γραβιέρας με “Grenache Rouge Λύκος”. Όσο για το κυρίως το ζουμερό φιλέτο γεμιστού χοιρινού με απάκι και γραβιέρα Ίου και πρωτότυπη σάλτασα Prosecco, το “Cuvve Λαντίδης” είναι ιδανική επιλογή. Για το φινάλε σας περιμένει μια τραγανή τάρτα με κρέμα βανίλιας, κομμάτια μαράγκας και κρέμα από κάστανα ζευγάρι με το “Samos Vin Doux”.
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ετοιμαστείτε για να σας τραβήξει από την μύτη η βελουτέ κολοκύθας με γλυκοπατάτα. Ο ελκυστικός συνδυασμός απογειώνεται με τον “Πετρουλιανό του Βατίστα”. Η άκρως εορταστική σαλάτα με ρόδια, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και βαλσάμικο με φρούτα του δάσους κουμπώνουν ονειρικά με τις “Πέτρινες Πλαγιές του Παλυβού”. Στην συνέχεια την παράσταση θα κλέψουν οι γευστικές κροκέτες πατάτας- σπανάκι, καπνιστού σολομού και κρέμας τυριού με την βοήθεια του Grand Rose Γράμψα. Το κυρίως πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!! Το λαχταριστό Rib Eye έχει ταίρι φρέσκια νιόκι, τρούφα και σπιτικί σάλτσα ερυθρών κρασιών. Ένα συνθετό πιάτο που απαιτεί ένα πληθωρικό κρασί όπως το “Θέμα Παυλίδη”. Στο τέλος για να σας μείνει αξέχαστη η αλλαγή του χρόνου σας περιμένει μια αφράτη μους σοκολάτας γάλακτος σε φύλλα σοκολάτας και dacquoise φουντουκιού με ένα εξαιρετικό” Ruby Port Fonseca”.
Βέβαια ο Gigifioggos δεν σταματάει μόνο στα δυο εορταστικά μενού, όλες τις ημέρες των γιορτών σας περιμένουν εκπλήξεις, που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και μεταδίδουν το κλίμα το Χριστουγέννων. Για να πάρετε μια γεύση θα βρείτε στη λίστα του new entries λαμπερών κρασιών, επιλογές από μοναδικά Ελληνικά αφρώδη, ετικέτες που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού, παλαιωμένα κρασιά και όλα αυτά σε ποτήρι χάρη στα 3 coravin που διαθέτει. Για όσους μάλιστα θέλουν κάτι διαφορετικό αξίζει να δοκιμάσουν το Gigi Gluhwein που ήδη σερβίρεται και κερδίζει φανατικούς οπαδούς. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις Gigi μουσικές επιλογές του που κάνουν την Christmas εμπειρία ακόμα πιο ολοκληρωμένη.
Κρατήσεις σας στο τηλέφωνο 2105745985
Gigifioggos Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι