Orecchiette seppie Livornese by Cosca

Ο Chef του σισιλιάνικου εστιατορίου Cosca, Antonio Carlone, μας προτείνει μία αυθεντική συνταγή της Νότιας Ιταλίας, είναι ιδανική για τη Σαρακοστή… Μπορείτε να τη συνδυάσετε πίνοντας ένα ποτήρι κρασί …Soave classico delle Venezie ή Frascati Superiore από την περιοχή της Ρώμης…

ΥΛΙΚΑ (για 3-4 άτομα):

500 gr ζυμαρικά orecchiette ή ότι προτιμάτε
500 gr σουπιές φρέσκιες ή κατεψυγμένες
200 gr φρέσκο σπανάκι baby
10 gr κουκουνάρι
20-25 ντοματίνια
200 ml από το ζωμό των σουπιών
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Orecchiette seppie Livornese by Cosca 2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente.

2. Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε για 25 λεπτά τις σουπιές ολόκληρες αφού τις έχουμε καθαρίσει αν είναι φρέσκιες και κρατάμε 200 ml από το ζωμό ενώ τις σουπιές τις κόβουμε αφού κρυώσουν σε μπαστουνάκια

3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας ψιλοκομμένα μαζί με τις σουπιές και το κουκουνάρι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Σωτάρουμε για άλλα 4 με 5 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό.

4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ΄τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και το σπανάκι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις ώστε να πάει παντού η σάλτσα …

Καλή σας απόλαυση!

COSCA
Πραμάντων 10
Κουκάκι
τηλ.210 9210229
www.cosca.gr

cosca logo fin

You may also like