Η φύση είναι γεμάτη δώρα που μας τα χαρίζει απλόχερα. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια οι φόρμουλες των καλλυντικών βασίζονται όλο και συχνότερα σε αυτήν. Πλέον σχεδόν όλα τα brands βασίζονται στις ισχυρές ιδιότητες των φυτών προκειμένου η επιδερμίδα μας να διατηρεί την υγιή και σφριγηλή της όψη. Ένα από αυτά είναι και το πράσινο τσάι, ιδίως χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση.
Να θυμίσουμε πως το πράσινο τσάι έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν όχι μόνο να ανακουφίσουν την επιδερμίδα, αλλά και να επιβραδύνουν το ρυθμό γήρανσης.
Πρόκειται για μία από τις διασημότερες πρώτες ύλες για προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όμως ένα trickπου προτείνει η αισθητικός Julie Civiello Polier μπορεί να μας χαρίσει σφριγηλό, καθαρό και υγιές δέρμα στο πρόσωπο. Το μυστικό είναι να συνδυάσουμε (κάπως) το τσάι με τη συνήθεια του να πλένουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό. Πώς; Ετοιμάζοντας μερικά παγάκια πράσινου τσαγιού για την εβδομαδιαία μας ρουτίνα!
How to:
Αφότου βράσουμε απιονισμένο νερό, ρίχνουμε ένα ή δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού. Το ιδανικό είναι να προμηθευτούμε το τσάι από ένα κατάστημα βοτάνων της εμπιστοσύνης μας. Αφότου κρυώσει το αφέψημα, ρο μοιράζουμε σε παγοθήκες και το καταψύχουμε.
Παίρνουμε ένα παγάκι και, αφότου το τυλίξουμε σε ένα καθαρό πανάκι προσώπου, το τρίβουμε απαλά στο πρόσωπο με φορά από κάτω προς τα πάνω και τις εξωτερικές πλευρές του προσώπου . Ακριβώς όπως κάνουμε όταν εφαρμόζουμε την αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα. Αρκούν πέντε έως δέκα λεπτά για αυτό το διαφορετικό μασάζ και μπορούμε να αφιερώσουμε μία φορά την εβδομάδα σε αυτή τη ρουτίνα … Πρωί, βράδυ, από εσάς εξαρτάται!
Η Polier δηλώνει fan της reiki φιλοσοφίας και της ολιστικής περιποίησης και το συγκεκριμένο tip μπορεί να αποσυμφορήσει την επιδερμίδα. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζει τυχόν εξάρσεις ερεθισμών. Μάλιστα το θεωρεί ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες για όψη υγιή και λαμπερή με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να το δοκιμάσω αυτό το κολπάκι!
Πηγή& photo credits: TheChalkboard