Panacotta, η αυθεντική…

ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
100 γραμμάρια λικέρ amaretto

panacottaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

ΤΙΡ: Μπορείτε να τρίψετε σοκολάτα και να το γαρνίρετε με μαρμελάδα εποχής…

Πηγή: sidagi.gr

You may also like