1,2K
Κυριακή, κλασική και αγαπημένη ημέρα για brunch που από μόδα έγινε συνήθεια. Μήπως αυτή τη φορά να καλέσετε τους φίλους στο σπίτι για ένα οικιακό brunch ετοιμασμένο από τα χεράκια σας; Μια ομελέτα δεν είναι δύσκολο να την φτιάξετε, ας περάσουμε τώρα και στο επιδόρπιο που πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις και δεν είναι άλλο από τα πεντανόστιμα pancakes. Φτιαγμένα από τα χεράκια σας και γαρνιρισμένα με δροσερό παγωτό, θα αποτελέσουν την γευστική αποκορύφωση!
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
- 400 γρ. Quaker
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
- Σιρόπι σοκολάτας
- Παγωτό βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το Quaker, τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Ζεστάνετε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και λιπάνετέ το με μαργαρίνη.
- Ρίξτε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κάτω πλευρά και στη συνέχεια, με μία τσιμπίδα – σπάτουλα, γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά.
- Ακουμπήστε το pancake σε χαρτί κουζίνας και επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
- Στο κέντρο του κάθε pancake, τοποθετήστε μία κουταλιά της σούπας παγωτό βανίλια, περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: εδώ