Pasta με κοτόπουλο, σπανάκι και πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:

400g φιλέτο κοτόπουλο
2 κόκκινες πιπεριές
½ πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα σπανάκι (φρέσκο ​ ή κατεψυγμένο σπανάκι)
1 κύβο ζωμό κότας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση χοντρά)
περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + μαργαρίνη / βούτυρο για το τηγάνισμα
 
 
Pasta με κοτόπουλο, σπανάκι και πιπεριέςΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, όπως τα πράσα, τις πιπεριές και το σπανάκι. Βάλτε τα όλα μαζί σε μια κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και πιέστε το σκόρδο.Μπορείτε να βάλετε λίγη μαργαρίνη / βούτυρο μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς
2. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.
3. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
5. Στη συνέχεια, τρίψτε και ανακατέψτε με την παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
6. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και στραγγίζετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σιγοβράζετε για περίπου 2 λεπτά.
7. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: recipes & inspiration by Blondie

You may also like