Pasta με pesto, καπνιστό σολομό και καλαμπόκι

Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη συνταγή, αλλά για ένα φαγητό που θα μαγειρέψετε και θα ξανα-μαγειρέψετε γιατί θα σας ενθουσιάσει η “πυκνότητα” της γεύσης του, αλλά και οι ιδιαιτερότητες του. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας το pesto (βάσει των οδηγιών που σας δίνουμε)αλλά να χρησιμοποιήσετε κι έτοιμο, όπως επίσης αντί για ολόκληρο καλαμπόκι, απλά τους κόκκους που θα βρείτε σε κονσέρβα!

Θα χρειαστείτε:
*για το πέστο
3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 καλαμπόκια ή 300 γραμμ. κόκκους καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
100 γραμμ. ψιλοκομμένου καπνιστού σολομού
500 γραμμ. φετουτσίνι (ή όποια ζυμαρικά προτιμάτε)
αλάτι – πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα

Για να κάνετε το πέστο, τοποθετήστε το βασιλικό και τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια την παρμεζάνα, το χυμό από μισό λεμόνι και το αλάτι και πάλι ανακατέψτε δυνατά…

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε το καλαμπόκι στη σχάρα και ψήνετε για 20-25 λεπτά, και γυρίστε τα μια-δυο φορές. Αφαιρέστε τα από τη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε τις φλούδες, και στη συνέχεια αφαιρέστε το καλαμπόκι με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ το νερό βράζει, βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε το καπνιστό σολομό και το καλαμπόκι, και μαγειρεύετε για λίγο.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ με το πέστο. Προσθέστε το μείγμα με τον σολομό και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το χυμό από το μισό λεμόνι.Αλατο-πιπερώνετε και ρίχνετε μια γενναιόδωρη ποσότητα παρμεζάνας.

Μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Πηγή

You may also like