Pasta με κοτόπουλο & pesto από σπανάκι

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα από τους μίσχους
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
⅓ φλιτζάνι φιστίκια
⅓ κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γλ. αλάτι
¼ κ. γλ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
⅓ φλιτζάνι τριμμένο τυρί pecorino romano
1 ¼ κιλό στήθος κοτόπουλο , κομμένο σε κύβους
1 κ. σ. βούτυρο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά

pesto-chicken-recipe (1)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στο μπλέντερ προσθέτετε το σπανάκι , βασιλικό , φιστίκια , το ελαιόλαδο , το σκόρδο , το χυμό λεμονιού , το ξύσμα λεμονιού , το αλάτι και το πιπέρι Το χτυπάτε για λίγο μέχρι το σπανάκι να διαλυθεί. Προσθέστε το τυρί και να συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο βασιλικό, αλάτι , χυμό λεμονιού αν προτιμάτε. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας εδώ !
Αλατοπιπερώστε ελαφρά τους κύβους κοτόπουλου. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά. Για να είναι αρκετά στεγνό, τρυπήστε με ένα πιρούνι για να “βγουν” τα νερά του.

Γεμίστε τέσσερα μπολ με ίση ποσότητα μαγειρεμένα ζυμαρικά, στη συνέχεια, μοιράστε το κοτόπουλο ομοιόμορφα ανάμεσα σε κάθε μπολ. Ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά πέστο σε κάθε μπολ και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like