Pasta με μανιτάρια, σκόρδο & λιαστές ντομάτες

ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μεγάλα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 λιαστές ντομάτες , σε κύβους
2 κύβους ζωμού κοτόπουλο
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό ( ή 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό )
500 γραμμ. φετουτσίνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο – και μαγειρέψτε τα για περίπου 3 λεπτά . Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους. Χαμηλώστε τη φωτιά…

12827442944_dfa1249c6e_zΔιαλύστε τους 2 κύβους ζωμού κότας σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι – σε μέτρια φωτιά πάντα- μέχρι τα μανιτάρια και η λιαστή ντομάτα να απορροφήσουν ένα μέρος του ζωμού. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα . Προσθέστε την παρμεζάνα και ψήνετε τη σάλτσα , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε το βασιλικό .
Αν σάλτσα σας είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέσετε ένα άλλο 1/2 φλιτζάνι νερό. Αν σάλτσα σας φαίνεται έτοιμη προσθέστε τα ζυμαρικά, τα οποία έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σημείωση : δεν χρειάζεται να βάλετε αλάτι στη σάλτσα , διότι ήδη εμπεριέχεται στο ζωμό κοτόπουλου…. Μόνο στο τέλος , δοκιμάζοντάς την, προσθέτετε αν σας ταιριάζει στη γεύση…

Πηγή: εδώ

You may also like