Pasta με χωριάτικο λουκάνικο & κόκκινη πιπεριά

ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500g ζυμαρικά της αρεσκείας σας
225g χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-6 ψητές κόκκινη πιπεριά (συσκευασμένες)
170g φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
40g τριμμένη παρμεζάνα ή Πεκορίνο Ρομάνο
αλάτι και πιπέρι

 
chorizio-pasta-5-of-1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το λουκάνικο και σωτάρετε το για ένα λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να “βράζουν” τα ζουμιά του.
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι για περίπου 4-5 λεπτά, έπειτα προσθέστε το σκόρδο κι αφήστε το για άλλο ένα λεπτό και τέλος τις πιπεριές.
Βάλτε μισό ποτήρι νερό από τα ζυμαρικά στο τηγάνι, στραγγίστε τα ζυμαρικά και προσθέσετε τα στο τηγάνι.
Προσθέστε το μαϊντανό, τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά… Αλατοπιπερώνετε κι αν θέλετε προσθέτετε κι άλλο τριμμένο τυρί.
Το σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: εδώ

You may also like