Μικρό, πράσινο και θαυματουργό, το αχλάδι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα αυτής της περιόδου. Μπορεί να το τρως ως σνακ στο γραφείο ή το βράδυ σαν μια υγιεινή επιλογή, εμείς όμως σου προτείνουμε να το δεις αλλιώς. Σαν ένα “υλικό” που θα κάνει upgrade στην καθημερινή σου διατροφή. Έτοιμη;
Σαλάτα σπανάκι με αχλάδι
Ορίστε μια σαλάτα που μπορείς να επιλέξεις ως μεσημεριανό αφού εκτός από πεντανόστιμη, θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε αρκετά φύλλα από σπανάκι και κόψε 2 με 3 αχλάδια. Για έξτρα γεύση, πρόσθεσε το αγαπημένο σου dressing και απόλαυσε την χωρίς τύψεις και περιττές σκέψεις.
Χυμός αχλαδιού με τζίντζερ και κανέλα
Τι πιο γευστικό και αντιοξειδωτικό από έναν χυμό αχλαδιού; Φτιάξε τον χυμό σου και πρόσθεσε όσο τζίντερ ή κανέλα επιθυμείς. Πρόκειται για μια από τις πιο αναζωογονητικές και υπέροχες γεύσεις που μπορείς να επιλέξεις μέσα στην ημέρα σου ενώ θα παράλληλα θα σε ενυδατώσει.
Κουάκερ με άγριο ρύζι, αχλάδι, παπαρουνόσπορο και φιλέτο αμυγδάλου
Αν ψάχνεις ένα ξεχωριστό πρωϊνό, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ένα μπολ γεμάτο κουάκερ, άγριο ρύζι, παπαρουνόσπορο, μικρά φιλέτα αμυγδάλου και φυσικά φέτες από το αγαπημένο αχλάδι. Ένα σούπερ θρεπτικό μπολ που θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες και θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι!
Γιαούρτι με ρόδι, χουρμάδες και κομμάτια αχλαδιού
Υπέροχη επιλογή γιαουρτιού με 3 υλικά που από τη μια ξεχωρίζουν για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και από την άλλη έχουν μοναδική γεύση. Όταν αυτά ενώνονται και τα συνδυάζεις με το γιαούρτι τότε κάνουμε λόγο για ένα εξαιρετικό σνακ!
Photos : pexels.com