1,8K
Μία νηστίσιμη συναταγή από τον chef Αλέξανδρο Μεταξά του εστιατορίου Codice Blu στο Κολωνάκι.
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο Barilla Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής
- 4 γαρίδες
- 4 καραβίδες
- 6 τοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml. κρασί λευκό
- 50 ml. κονιάκ
- μισή πιπεριά Τσίλι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φύλλα βασιλικό φρέσκο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν τη γεύση από τα κεφάλια. Φλαμπαρουμε στη συνέχεια το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας λίγο νερό ή ζωμό ψαριού και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τις Barilla Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής για 7 με 9 λεπτά και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα τοματίνια και τα μυρωδικά μας. Αφήνουμε δύο λεπτά τις πέννες μας με τα μυρωδικά και τα τοματίνια και σερβίρουμε τέλος ραντίζοντας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!