ΥΛΙΚΑ:
*για τα Ζυμαρικά
1 πακέτο Πέννες
4 κ. σούπας Βούτυρο
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
*για το pesto καρυδιών
1 κούπα καρύδια
1½ φλιτζάνια κατεψυγμένα χορταρικά (σπανάκι, βασιλικό, μαϊντανό αλλά χρησιμοποιείστε λίγο βασιλικό για να έχει λίγη παραδοσιακή γεύση πέστο)
½ έως ¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
Ψήστε τα καρύδια σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά χωρίς βούτυρο ή λάδι για περίπου 5 λεπτά. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το πέστο με τα καρύδια, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε τις πέννες στο τηγάνι και ανακατεύετε προσθέτοντας παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό ή όποια άλλα βότανα θέλετε.
Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 4-6 βαθιά πιάτα και προσθέστε μια γενναιόδωρη κουταλιά πέστο καρυδιών.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: εδώ