ΥΛΙΚΑ:
400γρ Penne tricolore
150 γρ. μανιτάρια Portobello
150 γρ. τόνο σε νερό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι & πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε αργά το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και την παρμεζάνα.
Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρονται και ζεστά και κρύα το καλοκαίρι και μάλιστα με μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας γίνονται μια πολύ γευστική σαλάτα.
Πηγή: http://mastercook.gr