ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλες αραβικές πίτες
1/2 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση βιολογική)
200 γρ. μαστέλο Χίου, τριμμένο ή μοτσαρέλα, κομματιασμένη με το χέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή ρίγανης ή μαϊντανού (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
Μερίδες 2-4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220° C. Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο ταψιά, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο, μέχρι να μαλακώσει το πρώτο και να ροδίσει καλά το δεύτερο. Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο μέχρι να γίνουν.
ΤΙΡ: Αν φτιάξουμε μια πλούσια αγγουροντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας, μπορούμε τέσσερα άτομα να μοιραστούμε τις πίτσες.
Πηγή: http://www.gastronomos.gr