ΥΛΙΚΑ:
-μία έτοιμη ζύμη πίτσας από τα καταψυγμένα προϊόντα ή από τον φούρνο της γειτονιάς
8 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ. σ. βούτυρο χωρίς αλάτι
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κ. γλ.αλάτι
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ.χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
250 γραμμ. τριμμένης γραβιέρας ( Gruyere)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το μπέικον. Αφήνετε το μπέικον να είναι ελαφρώς ψημένο. Αφαιρέστε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα- ώστε να στραγγιξει το λάδι- και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι. Αφήστε το λάδι στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλό και προσθέστε το βούτυρο. Ρίξτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και καλύψτε το με το καπάκ για 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά. Μετά από 1 ώρα, προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και αφήστε το σ επολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ακόμα. Ανακατέψτε το σκόρδο. Σβήστε τη φωτιά και βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς- αφού φυσικά εχει ξεπαγώσει η ζύμη της πίτσας. Προσθέστε το μισό τυρί στη ζύμη, καλύψτε το με τα κρεμμύδια, στη συνέχεια το μπέικον. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, ή έως ότου η κρούστα έχει αρχίσει να κοκκινίζει και το τυρί έχει λιώσει.
Προφανώς είναι έτοιμη να τη σερβίρετε!
Πηγή: εδώ