ΥΛΙΚΑ:
3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
λίγο αλάτι
3/4 της κούπας φρέσκο γάλα
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 φλυτζάνι σαλάμι μπύρας κομμένο σε κύβους (αγοράστε σε κομμάτι, όχι σε φέτες)
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
ΠΡΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το βούτυρο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σαλάμι και το αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ρίγανη, τον βασιλικό και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε και την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το σαλάμι και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Τοποθετούμε στην μαφινιέρα χάρτινες θήκες για μάφινς και τις βουτυρώνουμε.
Μοιράζουμε στις θήκες το μίγμα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και αφαιρούμε την χάρτινη θήκη αφού έχουν κρυώσει.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr