ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
•500γρ βρασμένο ή ψημένο φιλέτο ψαριού (ενδείκνυνται τα μεγάλα ψάρια)
•4 φέτες λευκή δίψα απο ψωμί για τοστ
•1 αυγό
•1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
•1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
•3-4 φύλλα βασιλικός ψιλοκομμένος
•1 πιπερίτσα τσίλι ξερή ψιλοκομμένη
• λίγο γάλα
• αλάτι
•2 φλιτζάνια τρίμμα φρυγανιάς από σιτάρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας. Σε ένα μπολ κομματιάζετε το ψάρι και προσθέτετε όλα τα αναφερόμενα υλικά εκτός από το τρίμμα φρυγανιάς.
Ανακατεύετε το μείγμα καλά με τα χείρας σας και αφήνετε 30´ στο ψυγείο ώστε να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθετε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα περνάτε από το τρίμμα φρυγανιάς, τα αραδιάζετε σε ένα ρηχό ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για περίπου 10´ και στο grill για άλλα 5´ .
Πηγή φωτό: εδώ