Μπορεί η ιδέα του να κουρνιάσεις στη γωνίτσα σου με ένα καλό βιβλίο να μοιάζει περισσότερο χειμωνιάτικο… σπορ, η αλήθεια είναι πως το βιβλίο είναι φίλος τεσσάρων εποχών. Και το καλοκαίρι μπορεί να γίνει εξαιρετική συντροφιά ενώ λιαζόμαστε δίπλα στη θάλασσα – ή την πισίνα… Ποια είμαι εγώ να προτείνω κάτι διαφορετικό; Η πρότασή μου για σήμερα έρχεται από μία ακόμη “αγαπημένη μου”. Ο λόγος για την Kate Morton.
1933: Η οικογένεια Εντεβέιν ετοιμάζεται για το λαμπερό πάρτι του Μεσοκαλόκαιρου. Ένα τραγικό γεγονός, όμως, θα γίνει η αφορμή για να κλείσει η οικογένεια πίσω της της πόρτες της επιβλητικής έπαυλης Λόανεθ.
2003: η αστυνομικός Σέιντι Σπάροου επισκέπτεται στον παππού της στην Κορνουάλη και η βόλτα της για joggingθα την οδηγήσει στο εγκαταλελειμμένο πια Λόανεθ. Συνεπαρμένη από τα μυστικά που είναι βέβαιη πως κρύβει το σπίτι, η Σέιντι θα αναζητήσει την ιστορία πίσω από το σπίτι κι η έρευνά της θα φτάσει στην ογδοντάχρονη πια Άλις Έντεβειν, καταξιωμένη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η Άλις πλέον καλείται να ζήσει ξανά και να ανατρέξει τα γεγονότα που οδήγησαν στο μυστήριο του 1933.
Γιατί να το διαβάσετε…
Η Kate Morton έχει μία αξιοθαύμαστη ευκολία να μας αφηγείται ιστορίες που ενώνουν σχεδόν μαγικά γεγονότα από διαφορετικές χρονικές περιόδους κι αυτό το ταλέντο της το αφιερώνει για άλλη μία φορά στο “Σπίτι της Λίμνης”. Προσφέροντάς μας σχεδόν παραμυθένια τοπία της Αγγλίας ως σκηνικά… Η Morton πλέκει ένα αριστοτεχνικό κουβάρι μυστηρίου και η λύση του προϋποθέτει το παρελθόν και το παρόν να συνεργαστούν ώστε να ξετυλιχθεί. Παράλληλα, η συγγραφέας “γεννά” χαρακτήρες για τους οποίους, ενώ διασχίζεις τις σελίδες ως αναγνώστης, επιθυμείς, σχεδόν διεκδικείς, την πρέπουσα δικαιοσύνη για τον καθένα. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του μυστικό να φυλάξει … Κι είναι αυτό το μυστικό που, υπό μίαν έννοια, θα εδραιώσει την ετυμηγορία σου.
Αφεθείτε στη σαγήνη της βρετανικής εξοχής κι αφήστε τη Σέιντι και την Άλις να σας ξεναγήσουν σε μία ιστορία γεμάτη κρυφές αγωνίες, νοσταλγία αλλά κι αγάπη…
Το “Σπίτι της Λίμνης” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη σε μετάφραση της Χριστιάννας Ε. Σακελλαροπούλου.
Featured image: @jessbaileydesigns/ unsplash.com