1,1K
Ο συνδυασμός κεράσια με κινόα δεν ακούγεται πολύ δελεαστικός (!) το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικά… απογειωτικό! Τα φρέσκα φρούτα ισορροπούν με την οξύτητα του λάιμ και απογειώνουν τις ταπεινές πρώτες ύλες όπως είναι το αγγούρι και η μέντα.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλένεται
- 1 αγγούρια, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 30 γρ κουκουνάρι
- 20 κεράσια κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λάιμ, χυμό
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κινόα, ανακατεύουμε μια φορά, και το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα αγγούρια, τα κεράσια, τη μέντα, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Tip: Προαιρετικά διακοσμούμε με φέτες λάιμ και κεράσια.
Πηγή: Cool Artisan