Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μία παραλλαγή της κλασσικής μακαρονάδας alfredo που θα σας δώσει αρκετή ενέργεια, χωρίς να σας βαρύνει;
Θα χρειαστείτε:
1 φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 μπουκέτο μπρόκολο
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο rigatoni
1 ξερό κρεμμύδι
Λάδι και αλατοπίπερο
Προετοιμασία
Η προετοιμασία είναι απλή και εύκολη. Αρχικά πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά μπουκετακια. Σε άλλο μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο επίσης κομμένο σε μικρά κυβάκια, ενώ σε ένα άλλο σκεύος προετοιμάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα μια κουτάλια της σούπας αλάτι και στη συνέχεια το μπρόκολο.
Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο το έχουμε αλατοπιπερώσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα, το αφαιρούμε από το τηγάνι και αφού ξανακάψει λίγο το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι, με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μπρόκολα από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε απευθείας στο τηγάνι.
Στο νερό που συνεχίζει να βράζει, βάζουμε ένα πακέτο Rigatoni και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας για τον χρόνο που χρειάζεται για να είναι έτοιμα.
Στο τηγάνι με το μπρόκολο περιμένουμε να απορροφήσει λίγο τα νερά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και μόλις είναι και τα μακαρόνια έτοιμα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και voilà!
Καλή σας όρεξη!!!
(Το Ελαιοπουλάκι της Αγγελάκης ΑΕ, το μοναδικό κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο, έχει βραβευτεί για την ποιότητα, τη γεύση και τη καινοτομία του. Προ ημερών ανακοινώθηκε μία ακόμη σημαντική διάκριση διεθνών προδιαγραφών, το Χρυσό Βραβείο Ανώτερης Ποιότητας 2020 από το Monde Selection International Quality Institute. )