Risotto με κολοκύθα

ΥΛΙΚΑ:
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
3-4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ( προτιμάται)
1 / 2 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο),
ένα μεγάλο φλιτζάνι 1/3 τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
αλάτι / πιπέρι
λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει. Τώρα προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να γίνεται διαφανές.

pumkin rizotto2Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Ξεκινήστε προσθέτοντας 1 φλιτζάνι του μείγματος ζωμού / κρασί με ​​το ρύζι. Προσέξτε να μην κολλήσει το ρύζι στο τηγάνι. Αφού το μεγαλύτερο μέρος του υγρού έχει απορροφηθεί , προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι  από το μείγμα (ζωμός/κρασί) Συνεχίστε μέχρι το ρύζι είναι καλά μαγειρεμένο. Εάν εξαντληθεί ο ζωμός, πριν γίνει το ρύζι, τότε ρίχνετε λίγο νερό. Είναι περίεργο το ριζότο.

Μόλις το δείτε έτοιμο, ρίχνετε την παρμεζάνα και την κολοκύθα κι ανακατεύετε!

Σερβίρεται ζεστό με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα.

Πηγή:  εδώ 

You may also like