Sandwich με ψητό αστακό & τυριά

ΥΛΙΚΑ:
4-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1/2 φλιτζάνι μαλακό τυρί μασκαρπόνε
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (λευκά και πράσινα μέρη)
1/4 φλιτζανιού ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
4 φέτες χωριάτικο άσπρο ψωμί
4 λεπτές φέτες τυρί Provolone
1/2 φλιτζάνι ρόκα
1 φλιτζάνι βρασμένο αστακό άστατα κομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε βούτυρο και τσίλι. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε μαζί το μασκαρπόνε, τα κομμένα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες. Αλείψτε το μείγμα μασκαρπόνε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού ομοιόμορφα. Καλύψτε τις δύο φέτες ψωμί με το Μασκαρπόνε με 2 φέτες Provolone και ρόκα. Βάλτε τον αστακό πάνω στη ρόκα , στη συνέχεια καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες Provolone, Μασκαρπόνε και το κλείνετε με ψωμί.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε σάντουιτς στο τηγάνι και απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από τις έξω πλευρές του σάντουιτς. Αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε προσεκτικά το σάντουιτς , πιέζοντας απαλά . Συνεχίστε μέχρι να ζεσταθούν και λιώσουν τα τυριά από μέσα….

Η παραπάνω συνταγή είναι της Veronica Callaghan και κέρδισε στον διαγωνισμό Grilled Cheese Academy Recipe Showdown το 2013

Πηγή: εδώ

You may also like