Τα σαββατοκύριακά μας δε θα μπορούσαν να μη συνοδεύονται από ένα απολαυστικό γεύμα με την οικογένειά μας. Πόσο μάλλον όταν αυτό δημιουργείται από τα χεράκια μας. Και φυσικά οι μακαρονάδες δε στερούνται fans! Έτσι δοκιμάσαμε για εσάς μία διαφορετική συνταγή που ανακαλύψαμε για την αγαπημένη όλων μας bologneseμακαρονάδα και σας την παρουσιάζουμε εδώ!
Τι θα χρειαστούμε για 6 μερίδες;
- Λάδι, βούτυρο ή cooking spray για το ταψί
- 450 gr spaghetti
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 450 gr μοσχαρίσιο κιμά
- Αλάτι & πιπέρι
- Ιταλικό mix μπαχαρικών (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και δάφνη)
- 1 συσκευασία πολτό ντομάτας ή τέσσερες ντομάτες λιωμένες
- 1/2 φλυτζανάκι βασιλικό
- 1 φλυτζάνι mozzarella
- 1/4 του φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τι κάνουμε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα διάφανο σχεδόν χρώμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά κι αφού τον αλατοπιπερώσουμε και ρίξουμε και το mix μπαχαρικών, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά και “στεγνώνουμε” τα λίπη του κιμά σε ένα σκεύος με χαρτοπετσέτες.
Στο τηγάνι που ετοιμάσαμε τον κιμά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να “δέσει” για δέκα λεπτά. Ανάλογα με την προτίμησή μας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο λαδωμένο σκεύος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το κιμά και τη σάλτσα κι ανακατεύουμε ώστε ο κιμάς κι η σάλτσα να μοιραστούμε στο ταψί. Καλύπτουμε με τη mozzarella και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά για περίπου 20 λεπτά.
Γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!
Πηγή συνταγής & photo credits (επειδή δε μπορώ να πω πως είμαι καλή φωτογράφος!): Delish